Aramanızın yazılışını kontrol edin
Aramanız için daha az kelime kullanın
Şemsiye tabanları veya dış mekan şemsiye kaideleri, bir açık alan tasarlarken genellikle sonradan düşünülür. Ancak, bahçe şemsiyelerinin rüzgar tarafından uçup gitmesini önlemek için önemli bir aksesuardır. Çoğu zaman, şemsiye tabanları şemsiyeyi yerinde tutmak için çok hafif kalır. Bununla birlikte, doğru tabanı seçerseniz, hem bahçenizin görünümünü güzelleştirebilir hem de rüzgar şiddetini artırdığında kendinizi güvende hissedebilirsiniz.
En büyük zorluk, doğru şemsiye tabanına karar vermektir. Piyasada bu kadar çok seçenek mevcutken, bahçe şemsiyeniz için en uygun tabanı bulmak zor olabilir. Ama endişelenmeyin, size yardım etmek için buradayız. Bu kılavuzda, bir şemsiye tabanı ararken atılması gereken temel adımları ele aldık.
Şemsiye tabanı satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri yapımında kullanılan malzemedir. Malzeme seçiminiz şemsiye tabanınızın görünümünü ve dayanıklılığını belirleyecektir. Şemsiye tabanlarının tüm yıl boyunca dışarıda kalması gerektiğinden, seçeceğiniz taban sağlam ve hava koşullarına dayanıklı olmalıdır. İşte şemsiye tabanınız için seçebileceğiniz malzemeler.
Sağlam dökme demir tabanlar, şemsiyeleri rüzgarlı koşullarda yerinde tutacaktır. Bu malzeme aynı zamanda hava koşullarına ve dış etkenlere dayanıklıdır. Bu malzemeden yapılan şemsiye tabanlarının kum, çakıl veya başka bir şeyle doldurulmasına gerek yoktur. Kendi ağırlıkları ile bahçe şemsiyelerine stabilite sağlarlar. Ayrıca ilgi alanlarınıza uygun farklı tasarımlarda bulabilirsiniz. Yüksek nemli alanlarda paslanmayı önlemek için toz boyalı dökme demir şemsiye tabanı seçmek önemlidir. Tek dezavantajı, hareket ettirmenin inanılmaz derecede zor olmasıdır.
Çelikten yapılmış tabanlar sağlam, güçlü ve göçmeye karşı dayanıklıdır. Paslanmaz çelik, paslanmaya dayanıklı ve sağlam olduğu için bahçe mobilyaları için mükemmel bir seçimdir. Aynı dökme demirde olduğu gibi, bu tabanı sabit tutmak için de dolgu maddelerine ihtiyacınız yoktur. Çeliğin dezavantajı paslanmaya meyilli olmasıdır. Ancak bu tür bozulmaları önlemek için toz boyalı seçenekleri tercih edebilirsiniz.
Yerini değiştirmesi kolay bir şemsiye tabanı arıyorsanız, reçine tabanlar en iyi seçenektir. Ayrıca sıkça düzen değiştiren veya yeniden tasarlamayı sevenler için harika bir seçenektir. Size hareket özgürlüğü verirler. Ek olarak, dayanıklı olan reçine çatlamaz veya bozulmaz. Olumsuz tarafı, reçine tabanlar hafiftir; bu yüzden su ile doldurulmaları gerekir. Kış aylarında içi su dolu şekilde dışarıda bırakıldığında suyun donması neticesinde içerden çatlayabilirler.
Malzemenin yanı sıra bahçe şemsiyeleri için taban seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç özellik daha vardır. Bunlar ağırlık, boyut, taban dolgusu, stabilite ve direk ölçümlerini içerir. Aşağıda, daha iyi anlamanıza yardımcı olacak farklı özellikleri bulabilirsiniz.
Şemsiyenin ağırlığı, şemsiyenin dengesini belirleyen şeydir. Doğru ağırlığı seçmezseniz, şemsiye rüzgarın etkisiyle uçup gidecektir. Şemsiye tabanı alırken akılda tutulması gereken bir şey, belirtilen ağırlığın aslında doldurulduğunda sahip olacakları ağırlık olmasıdır. Bununla birlikte, bazı tabanların doldurulması gerekmez, bu nedenle belirtilen ağırlıklar doğrudan tabanın ağırlığıdır. Hafif bir tabandan farklı olarak ağır bir taban daha stabil ve uzun ömürlüdür.
Çoğu şemsiye tabanı daireseldir, bu nedenle boyut genellikle tabanın çapını belirtmek için kullanılır. Çoğu taban, 51cm çapındadır. Bu boyut, çok fazla alan işgal etmeden ve engel oluşturmadan masanın altına sığacaktır. Şemsiyenin sağlamlığı için doğru boyutu seçmek önemlidir.
Şemsiye tabanları, daha fazla stabilite sağlamak için su veya kum ile doldurulabilir. Kum, sudan daha yoğun olduğu ve daha iyi denge sağladığı için şemsiye tabanlarını doldurmak için şiddetle tavsiye edilen bir seçenektir. Dökme demirden yapılanlar gibi ağır şemsiye tabanlarını kum veya su ile doldurmanız gerekmez.
Şemsiye tabanının direk çapı, şemsiyenizin direk çapına uyup uymayacağını belirlemenize yardımcı olacaktır. Daha küçük bahçe şemsiyeleri daha ince direklere sahiptir. Özellikle tabanı masanın altına yerleştirmek istiyorsanız direk uzunluğunu da hesaba katmanız gerekir. Masanızın altına sığmayacak kadar büyük veya çok küçük bir taban seçmeyin.
Sağlam bir taban, şemsiyenin dik durmasını sağlar. Doğru ağırlığa sahip olmanın yanı sıra, denge de önemlidir. Bu faktörler şemsiyenin eğilmesini veya bir yandan diğer yana sallanmasını önlemek için bir şemsiye tabanında uygun şekilde bulunmalıdır. Tabandaki ayarlanabilir düğme de direği tutacak kadar sıkı olmalıdır.
Bahçe şemsiyeleriniz için en iyi şemsiye tabanlarını bulmak için kapsamlı koleksiyonumuza göz atın.