Aramanızın yazılışını kontrol edin
Aramanız için daha az kelime kullanın
İyi bir şezlong alırsanız, güneş çıktığında dinlenmek için tatil köyü tarzı bir dış mekan oluşturabilirsiniz. Yaz aylarında çoğu kişi için şezlonglar olmazsa olmazlardandır. Aslında, bugünlerde en çok aranan bahçe mobilyalarından biri şezlongdur. Farklı bahçelere uyan mükemmel stil ve konforu bir arada sunan şezlonglar bulmak mümkün.
Ama hangi şezlongu seçmelisiniz? Mekânınıza hangi boyut veya tarz uygun? Şezlong almayı düşünürken akla gelen ilk sorular bunlar. Piyasada birçok seçenek olduğundan, bir müşterinin dış mekanı için doğru şezlongu bulması oldukça zor. Neyse ki, size yardımcı olacak yararlı tavsiyeler için buradayız. Bu kılavuz, güneşlenirken ihtiyacınız olan konforu sağlayacak ve dış mekanınızı güzelleştirecek bir şezlong seçme konusunda size yol gösterecektir.
Bir şezlong satın alırken en önemli faktörlerden biri, onu nasıl kullanmak istediğinize karar vermektir. Şezlongların, ihtiyaçlarınıza uygun modern ve çok yönlü tarzları vardır. Tam yatar pozisyonda bir şezlong, güneşlenmek, uzanmak ve dinlenmek için harikadır. Öte yandan, yarı yatar pozisyonda bir şezlong ise sohbet etmek veya kitap okumak için idealdir.
Katlanır şezlonglar için çok söze gerek yok. Birçok ev ve dinlenme merkezinde yaygın olarak kullanılırlar. Katlandıklarında dış mekanınızda daha az yer kaplarlar. Ayrıca taşınması ve depolanması da kolaydır. Öte yandan, sabit şezlonglar daha fazla yer kaplar, ancak katlanır şezlonglara göre daha sağlamdır.
Tamamen düz olan veya düz bir konuma ayarlanabilen şezlonglar, tüm vücudunuzu bronzlaştırmak için en iyi seçimdir. Ayarlanabilir modeller özellikle popülerdir ve genellikle farklı malzemelerle yapılabilirler.
Adından da anlaşılacağı gibi, S şeklindeki şezlonglar S harfine benzer. Bu şezlonglar vücudun hatlarına uyumludur ve genellikle bel ağrısı olan insanlar için daha iyi destek sağlarlar. Bu şezlongları farklı malzemelerde bulabilirsiniz.
Bu şezlonglar son derece kullanışlıdır. Dik bir pozisyondan, yatay bir pozisyona kadar mümkün olan her şekilde dinlenmenizi sağlarlar. Ancak, çoğu model tamamen düzleşmez. Çok amaçlı şezlonglarda genellikle daha fazla konfor için geniş kolçaklar bulunur.
Şezlonglar, her biri farklı avantajlara sahip farklı malzemelerden yapılabilirler. Malzeme seçiminiz, şezlongunuzun görünümünü ve dayanıklılığını belirleyecektir. Bu nedenle, ihtiyaçlarınıza uygun bir malzeme seçmek her zaman önemlidir. İdeal şezlongunuz için seçebileceğiniz farklı malzemeleri aşağıda sıralıyoruz.
Ahşap şezlonglar genellikle tik gibi sert ahşaplardan yapılırlar. Bununla birlikte, yine de yumuşak ağaçtan yapılmış şezlonglar bulabilirsiniz, ancak ahşabın dış mekanlarda kullanılmadan önce işlenmesi gerekir. Akasya ağacı, tik ağacına harika bir alternatiftir. Sağlamlığının yanı sıra, aynı zamanda kir ve mantarlara karşı da dayanıklıdır. Ahşap, bahçenize her zaman doğal bir görünüm verecek modası geçmeyen bir klasiktir. Uygun bakımla, ahşaptan yapılmış şezlonglar uzun yıllar özelliklerini muhafaza edeceklerdir.
Dayanıklı, ucuz ve temizlenmesi kolay olan plastik, şezlong yapımında yaygın olarak kullanılan malzemelerden biridir. Plastik şezlongların modası asla geçmez ve şezlonglara çok para harcamak istemeyenler için uygun bir seçenektir. Bununla birlikte, plastik sert olabileceğinden, daha fazla konfor için minder kullanmanız gerekebilir. Ayrıca plastik güneşte ısınır.
Alüminyumdan yapılmış şezlonglar hafif, hava koşullarına mukavemetli ve dayanıklıdır. Bu malzeme sadece şezlongların çerçevesini oluşturmak için kullanılır. Alüminyum, toz boyalı veya normal boyalı olabilir. Ayrıca alüminyum ürünler kolay taşınabilir. Buna ek olarak, alüminyum korozyona karşı da dayanıklıdır ve çok az bakım gerektirir.
Dayanıklılığı, pratikliği ve parlak görünümü ile bilinen çelik, mobilyalar için en yaygın malzemelerden biridir. Çelik, pek çok alana mükemmel şekilde uyabildiği için çok yönlüdür. Çelik mobilyalar gördüğünüz farklı alanları şöyle bir düşünün: veranda, balkon, spor salonu, havuz kenarı, restoranlar. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında, çelik çevre dostudur. Dolayısıyla, çevreci bir insansanız, çelik şezlongları tercih ederek, bu duyarlılığınıza uygun hareket etmiş olursunuz. Çelik bahçe mobilyalarının temizliği ve bakımı da kolaydır.
Doğal rattan harika görünür; bununla birlikte, lifleri genellikle sert hava koşullarına maruz kaldığında çürür. Ayrıca güneşe maruz kaldığında daha hızlı solacak ve zarar görecektir. Neyse ki, poli rattan veya sentetik rattan şeklinde mükemmel bir alternatif var. Bu malzeme sadece doğal rattan gibi görünmekle kalmaz, aynı zamanda hava koşullarına dayanıklıdır ve daha uzun ömürlüdür. Poli rattandan yapılan şezlonglar bahçenize doğal bir görünüm katacaktır. Bakımı kolaydır.
Sentetik reçine olarak da bilinen polipropilen, birçok uygulamada kullanılan termoplastik bir malzemedir. Genel olarak şezlong ve bahçe mobilyası yapmak için harika bir malzemedir. Polipropilenin temel avantajları hafif, sağlam ve dayanıklı olmasıdır. Ayrıca çevre dostudur ve kimyasallara karşı dayanıklıdır. Polipropilenden üretilen şezlonglar, tuz kalıntılarına karşı dayanıklı oldukları için plaj alanları için ideal bir seçenektir.
Kumaştan yapılmış şezlonglar sağlam ve rahat olup nispeten çabuk kururlar. Hasar gördüğünde onarılması da kolaydır. Şezlongların çoğunda kullanılan kumaşlar UV ışınlarına dayanıklıdır ve güneşe maruz kaldığında solmaz. Farklı renk tonlarında olabildikleri için tüm tarzlarla kolayca uyum sağlarlar. Ayrıca, rahat oldukları için mindere de ihtiyacınız yoktur. Ancak, kumaşlar rüzgâra dayanıklı olmayabilir, bu nedenle rüzgâr estiğinde şezlongu içeriye almanız gerekebilir.
Şezlong seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç ekstra özellik vardır. Bu özellikler, dış mekanınız için pratik ve konforlu bir şezlong almanızı sağlar.
Geniş bir açık alanınız varsa ve sık sık şezlongunuzu bir yerden başka bir yere taşıyorsanız, tekerlekli bir şezlong seçin. Bu, şezlongun farklı yerlere taşınmasını kolaylaştırır. Hafif bir şezlong seçmek de kolay taşıma açısından faydalıdır.
Bir şezlong seçerken, minderli veya yastıklı olduğundan emin olun. Ekstra konfor için şezlonglarınıza kendiniz de yastık veya minder ekleyebilirsiniz. Ancak, şezlongunuzu yüzme havuzunun yakınında kullanmak istiyorsanız, yastık veya minderlerin temiz kalması zor olabilir. Çünkü bu mekanlarda su veya kullandığınız güneş kremi ile temas etmesi muhtemeldir.
Bazı şezlonglar çok dardır, bu da üzerinde dönmeyi biraz zorlaştırabilir. Ayrıca, farklı tasarımlar genişlik bakımından önemli farklılıklar gösterir bu nedenle doğru boyutu seçmek her zaman önemlidir. Daha fazla esneklik istiyorsanız veya alçak bir şezlongla zorlanıyorsanız, arkaya doğru yatırılabilen bir bahçe sandalyesi iyi bir seçim olabilir.
Kışın şezlonglarınızın üzerini örterseniz iyi edersiniz. Şezlonglarınızı saklamak için bir yeriniz olup olmadığını kontrol edin. Yeterli alanınız yoksa saklaması kolay katlanabilir bir şezlong tercih edin.
Diğer bahçe mobilyaları gibi şezlonglarınızın da mobilyalara zarar veren etkenlere karşı korunması ve bakımının yapılması gerekir. Hava durumu kontrolümüzde değildir; ancak bahçe şezlongunuzu yıl boyunca koruyabilmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İşte deneyebileceğiniz birkaç bakım ipucu.
Sert ahşap sadece güçlü değil aynı zamanda dayanıklıdır. Tüm yıl boyunca dışarıda kalabilir. Ancak, bu bakıma ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Ahşap çok az bakım gerektirir. Sabunlu suya batırılmış bir bezle temizlemek işe yarayacaktır. Bununla birlikte, ahşaba zarar verebileceğinden aşındırıcı veya sert kimyasallar kullanılması tavsiye edilmez. Ahşabın doğal görünümüne zarar vermemek için hafifçe silin. Şezlongu tamamen kuruması için güneşte bırakabilirsiniz.
Plastik, toz, kir, kuş pisliği ve diğer zorlu koşullara maruz kaldığında renk ve dayanıklılığını kaybeder. Plastik şezlongunuzu düzenli olarak temizleyerek bakımını yapmalısınız. Plastik şezlongunuzu temizlemek için sabunlu suya batırılmış ıslak bir bez kullanabilirsiniz. Temizledikten sonra, silmek ve kalan suyu kurulamak için kuru bir bez kullanın. Sonra kurumaya bırakın. Plastik bahçe şezlongları, ahşap şezlonglara kıyasla zorlu temizliğe daha dayanıklıdır.
Metal şezlonglar genellikle boyalı veya toz boyalı olsa da, yıl boyunca bakımlı görünmelerini sağlamak için onlara itina göstermeniz gerekir. Bu malzemeyi hafif bulaşık deterjanına batırılmış bir bez kullanarak temizleyebilirsiniz. Yıkadıktan sonra iyice durulayın ve kurumaya bırakın. Bakımı bir kademe daha artırmak istiyorsanız, yılda en az bir kez şezlongun yüzeyine şeffaf araba cilası uygulayın. Mobilyaları aynı renk boya ile yeniden de boyayabilirsiniz.
Çoğu kumaşı, ahşabı temizlediğiniz gibi temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm kumaşlar aynı değildir. Bazıları daha hassastır ve daha dikkatli temizlik gerektirir. Bulaşık deterjanlı ılık su işe yarar. Kumaşları temizlemek için çamaşır deterjanı da kullanabilirsiniz. Deterjanı temiz bir beze yedirin ve malzemeyi nazikçe silin. Lekeleri veya kiri temizledikten sonra, sabunu temiz suyla durulayın. Daha sonra malzemeyi güneşte doğal olarak kurumaya bırakın.
vidaXL olarak geniş bir şezlong yelpazesine sahibiz. Bahçenize en uygun şezlongu bulmak için koleksiyonumuza göz atın.
Sert ahşaptan şezlonglar rustik bir açık hava ortamı için idealdir, rattan şezlonglar ise kullanıldığı bahçe veya verandaya bohem bir hava katar. Bakım işleri ile daha az uğraşmak istiyorsanız çelik şezlonglar iyi bir seçenektir. Çok pozisyonlu şezlonglar, ikiz şezlonglar ve katlanabilir şezlonglar, vidaXL'de bulunan şezlong çeşitleri arasındadır.
Ahşap şezlonglarımız, düzenli olarak temizlik ve cilalama gibi bazı bakımlar gerektirir. Ahşap ürünlerinizin ömrünü uzatmak istiyorsanız, soğuk havalarda, yağmurda ve kış aylarında mümkünse kapalı bir ortamda saklayın. Çelik veya plastikten yapılmış şezlonglarımız çok daha dayanıklıdır ve arada bir temizlenmesi gerekir.