Aramanızın yazılışını kontrol edin
Aramanız için daha az kelime kullanın
Seçeceğiniz banyo lavabosu, banyonuzun görünümünü önemli ölçüde etkileyecektir. Bununla birlikte, banyo işlevsel bir alan olduğu için, lavabo konusunda önemli olan sadece estetik değildir. Geniş bir aileniz varsa, banyo lavabosu her gün oldukça yoğun bir şekilde kullanılacak demektir. Bu yüzden de lavabonuz rahat ve kullanımı kolay olmalıdır.
Ancak, banyonuz için doğru lavaboyu seçmek kolay değildir. Piyasada, farklı malzemelerden yapılmış, farklı stillere sahip çok çeşitli banyo lavaboları bulunmaktadır. Bu yüzden lavabo alırken göz önünde bulundurulması gereken birçok husus bulunmaktadır. İçinize sinecek bir banyo lavabosu seçmek için zaman ayırmalısınız. Banyonuzun büyüklüğü lavabo seçiminizi etkileyecek faktörlerin başında gelmektedir.
İster yeni bir ev inşa ediyor olun ister banyonuzu yeniden şekillendiriyor olun, bu kolay kılavuz banyonuz için doğru lavaboyu seçmenize yardımcı olacaktır. Lütfen, okumaya devam edin!
Montaj seçenekleri, şekilleri ve boyutlarına bağlı olarak birkaç farklı banyo lavabosu türü vardır. İşte piyasada bulabileceğiniz en yaygın banyo lavabosu türleri:
Kendinden çerçeveli olan bu lavabolar, tezgahın üzerindeki bir boşluğa oturan gömme lavabolardır. Bunlar en yaygın banyo lavabosu türlerinden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu lavaboların kenarları tezgahın üzerine basarken, gövdeleri tezgahtaki bir oyuğa oturacak şekilde tasarlanmıştır. Kenar kısımlar, silikon veya montaj klipsleri ile tezgaha sabitlenir. Bununla birlikte, bir gömme lavabo monte ederken dikkatli olunmalıdır; çünkü tezgah ile lavabo kenarı arasındaki boşlukta zamanla kir birikebilir ve küf oluşabilir.
Bu lavabolar tezgah yüzeyinin altına monte edilir ve tezgahın üst kısmında herhangi bir çıkıntı oluşturmazlar. Ayrıca tezgah temizliğinin kolay olmasını sağlarlar. Sıhhi tesisat da tezgahın arkasına gizlenmiştir. Ancak, bu montaj şekli tezgahın kenarını suya maruz kalacak şekilde açıkta bırakır, bu nedenle tezgahınızın su geçirmez olması gerekir. Tezgah altına monte edilen bir lavabonun değiştirilmesi diğer lavabo modellerine göre daha zor olabilir. Bu nedenle, yenisiyle değiştirirken, lavabonun tam ölçülerine sahip olduğunuzdan emin olun ve üreticinin değiştirme konusundaki tavsiyelerine dikkat edin. Bu lavabolar yoğun kullanılan aile banyoları için mükemmeldir.
Geleneksel, yerden tasarruf sağlayan ve şık olan ayaklı banyo lavaboları klasik bir seçenektir. Ayaklı banyo lavabolarının ana avantajı, sıhhi tesisatı gizleyerek size temiz bir görüntü sunmalarıdır. Lavabo, duvara bir aparat ile monte edilip tutturulduğu için ayaklar lavabonun ağırlığını fazla taşımazlar. Bu lavaboların en büyük dezavantajı, lavabonun etrafında temizlik malzemeleri koymak için yer olmamasıdır. Lavabonun altında bir dolap olmadığı için banyodaki depolama alanı önemli ölçüde azalır.
Duvara monte edilen bu lavabolar, küçük banyolar için mükemmel bir seçimdir. Bir tezgahın içine veya üstüne oturmaları gerekmez. Modern görünürler ve banyonuza minimalist bir hava verirler. Sıhhi tesisat genellikle açıkta kalır, ancak duvarın arkasına da gizlenebilir. Duvara monte banyo lavabolarında depolama alanı yoktur; aynı zamanda tezgahları olmadığı için etrafında banyo eşyaları koyacağınız bir alan da yoktur.
Çanak lavabolar veya tezgah üstü lavabolar olarak bilinen bu lavabolar tezgahın üstünde dururlar. Bununla birlikte, gövdelerinin yarısı tezgahın altında yarısı üstünde duran modelleri de vardır. Bu banyo lavabosu, kolayca alınıp taşınabilen bağımsız bir kaseye benzer. Banyonuza çanak lavaboları koymak, modern ve lüks bir görünüm yaratmanın harika bir yoludur. Bu lavabolar, farklı banyolarla uyumludurlar. Tezgahın altına monte edilen banyo lavabolarının aksine, çanak lavabolar banyoda dikkat çekecek bir ürün olarak kullanılabilirler. Bunların ana dezavantajı, lavabo tabanının etrafını temizlemektir. Çanak tipi lavabolar ana banyolar için en uygun seçenektir.
Banyo lavaboları çeşitli malzemelerden yapılabilirler. Seçtiğiniz malzeme banyo lavabonuzun görselliğini ve dayanıklılığını belirleyecektir. Bu nedenle lavabo seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri malzeme seçimidir. Aşağıda banyo lavabonuz için seçebileceğiniz çeşitli malzemeleri inceliyoruz.
Klasik bir seçim olan seramik banyo lavaboları, kalıcı parlaklıklarıyla bilinirler. Çamaşır suyu gibi ürünlerle temizlendiğinde bile renkleri değişmeden kalır. Bu lavaboların çoğu geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiştir, bu nedenle çevreye duyarlı tüketiciler için iyi bir seçimdir. Basit bir şey arıyorsanız, seramik banyo lavabolarını tercih edin. Çok fazla renk çeşitliliğine sahip değildirler; ancak dekoratif motifli ve hatta mat yüzeyli ürünler bulabilirsiniz. Bununla birlikte, seramik kırılgan bir malzemedir, bu yüzden dikkatli kullanılmalıdırlar.
Taş banyo lavaboları, granit, kumtaşı, traverten veya mermer gibi malzemelerden yapılır. Taştan yapılan banyo lavaboları genellikle ağırdır. Farklı taş türleri, renk çeşitliliği, mineral dokuları ve desenleri ile benzersiz özellikler taşırlar. Bazı taşlar şekillendirilip cilalanırken, diğerleri banyonuza etkileyici bir kontrast katmak için yarı işlenmiş olarak bırakılırlar. Ancak taş banyo lavaboları taşın gözenekli yapısından dolayı daha fazla bakım gerektirir. Metalle temas eden lavabo yüzeyinde pas lekeleri oluşabileceği için dikkat etmeniz gerekecektir.
Masif ahşap yoğun ve serttir, bu da onu banyo lavaboları için en iyi malzemelerden biri yapar. Ancak, lavabo yapmak için her tür ahşap uygun değildir. Sağlamlığı ve doğal güzelliği ile bilinen, değerli ve çok yönlü bir ağaç türü olan tik, banyo lavabosu yapmak için kullanılan ağaçların başında gelir. Tik yüksek bir yağ içeriğine sahiptir, bu da neme dayanıklı olmasını sağlar. Bu ağaç aynı zamanda çatlamaya, bükülmeye ve kırılmaya karşı da dayanıklıdır. Tik ağacından yapılan banyo lavaboları, banyosuna doğal ya da sıra dışı bir unsur katmak isteyenler için harika bir seçimdir. Bununla birlikte, ahşap düzenli bakım gerektirir ve zamanla fonksiyonel ve estetik açıdan problemler çıkarabilir.
Cam ilk bakışta kırılgan gelebilir, ancak oldukça güçlüdür. Genellikle sertleştirilmiş camın bir türü olan temperli camdan yapılan bu banyo lavaboları, yoğun kullanıma sorunsuz bir şekilde dayanabilir. Ayrıca kırılırsa yaralanmaya neden olabilecek büyük keskin parçalar yerine küçük parçalara ayrılacaktır. Ancak üzerlerine ağır cisimler düşürmemeli veya çizilmelerine neden olabilecek keskin cisimler kullanmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca, özellikle suyunuz sertse, camın dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekir.
Lavabo boyutları, şekillerine bağlı olarak değişir, ancak genellikle her tasarım için belirli bazı standartlar mevcuttur. Görsel özelliklerine göre bir banyo lavabosu seçmek cazip gelebilir. Ancak, lavabonun mevcut tezgaha ya da dolaba uyup uymayacağını veya bir çanak lavabonun uzun bir muslukla veya kısa bir tezgah ile kullanılıp kullanılamayacağını da dikkate almak gerekir. Aşağıda, standart lavabo boyutlarını ele alıyoruz ancak, banyonuzu tasarlarken istediğiniz boyutu seçebilirsiniz.
Bir lavabonun standart boyutu esas olarak banyo boyutunuza ve bireysel tercihlerinize bağlı olacaktır. Lavaboların en yaygın formları oval, yuvarlak, dikdörtgen veya karedir. Yuvarlak lavabolar genellikle küçük ve derindir, dikdörtgen lavabolar ise geniş ve sığdır.
Standart yuvarlak banyo lavabo boyutları – Yuvarlak lavabolar ortalama 41 ila 51 cm çapa ve 13 ila 20 cm derinliğe sahiptir.
Standart dikdörtgen banyo lavabo boyutları – Dikdörtgen lavabolar 48 ila 61 cm genişliğinde, 41 ila 58 cm uzunluğunda ve 13 ila 20 cm derinliğindedir.
Küçük banyo lavaboları, esas olarak, neredeyse her alana sığabilecekleri için daha yaygındır. Küçük bir banyonuz olduğunda özellikle kullanışlıdırlar. Birçok küçük boyutlu lavabo yuvarlaktır ve genel olarak 15 ila 18 cm arasında bir derinliğe sahiptir. Ayrıca 86 cm uzunluğunda, 56 cm genişliğinde ve 30 cm derinliğinde daha büyük bir banyo lavabosu da bulabilirsiniz. Genellikle, küçük lavabolar 38 cm genişliğe, 23 cm uzunluğa ve 15 cm derinliğe sahiptir.
Genellikle çamaşır ve saç yıkamak için kullanılan büyük lavabolar ortalama olarak 86 cm uzunluğunda, 56 cm genişliğinde ve 30 cm derinliğindedir. Aynı derinlikte olmakla beraber, 183 cm genişliğinde ve 61 cm uzunluğunda lavabolar da bulabilirsiniz. Bu nedenle, banyo lavaboları için alışveriş yaparken ölçüleri dikkate almak her zaman önemlidir.
Banyo lavabonuzu temiz tutmak, uzun yıllar en iyi durumda kalmasını sağlamak için çok önemlidir. İşte lavabonuz için birkaç bakım ipucu.
Temizleyici uygulamadan önce durulayın
İlk adım, lavaboyu ılık suyla durulamak ve aşındırıcı olmayan bir temizleyici kullanmaktır. Lavabodaki kir veya kalıntıları temizlemek için bir bez veya sünger kullanın.
İnatçı lekelerden kurtulun
Lavaboyu duruladıktan sonra, inatçı lekeleri belirleyin. Musluğun etrafında sert lekeler ve hatta pas bulabilirsiniz. Bu lekeler güçlü bir temizleyici gerektirebilir ve ancak aşağıdaki talimatları uygularsanız çıkarlar.
Hidrojen peroksit karışımı kullanın
Hidrojen peroksit karışımı sert lekelerin giderilmesinde etkilidir. Lavaboya temizlik bezlerini serin ve üzerlerine biraz hidrojen peroksit ve sudan oluşan bir çözelti dökün. Havluları birkaç dakika bekletin ve kaldırın. Lavaboyu iyice durulayın.
Farklı malzemelerden yapılmış, değişik boyut ve şekillerde, kaliteli banyo lavabolarından oluşan geniş bir koleksiyona sahibiz. İster küçük ister büyük bir banyonuz olsun, ürün koleksiyonumuzda mükemmel lavaboyu bulabilirsiniz. Banyonuza en uygun lavaboyu bulmak için koleksiyonumuza mutlaka göz atın.